DSC_2440

 

Deze week is het zover: op 2 & 3 september speelt Forsiti’A de voorstelling ”C’est pas parce que tu t’arrêtes de pédaler que ton vélo va s’arrêter” op Het Theaterfestival 2016 in Antwerpen.

Patricia, nieuw bij Forsiti’A sinds 2015, doet vrijwilligerswerk in De Markten en was al een tijdje op zoek naar een groep waar ze theater kon spelen, maar ze wist niet goed waar te zoeken. Na het zien van “Forsiti’A speelt Faust” was ze meteen verkocht en wou ze ook zelf graag aan de slag.

Bij Forsiti’A staan de deuren open voor iedereen en dus toen het telefoontje met de vraag of ze nog geïnteresseerd was om mee te werken aan een nieuw project binnenkwam, zei Patricia volmondig ja, niet wetende dat de “Vélo” zo’n groot avontuur zou worden.

Ze vertelt dat iedereen iets uit de voorstelling kan halen: ‘Voor mij is het een afspiegeling van het leven. “C’est pas parce que tu t’arrêtes de pédaler que ton vélo va s’arrêter” is muziektheater dat over alle aspecten en emoties van het leven vertelt. Kleine en grote menselijke anekdotes, geluk, verdriet, migratie en thuiskomen… .  Voor iedereen zijn er zeker één of meerdere nummers waar hij of zij zich kan in terugvinden.’

Zelf schreef en zingt ze het nummer “Timide”. Het gaat over verlegenheid en de wil om zelfzekerder in het leven te staan. Een werk van elke dag en bovendien ook de reden om mee te doen aan project zoals Forsiti’A. Het nummer was eigenlijk eerst een reggae, maar Hans Van Cauwenberghe, die samen met Ciska Thomas het project begeleidt, heeft haar aangeraden om er een tango van te maken. Patricia is heel blij met het resultaat en kijkt ernaar uit om te kunnen spelen op Het Theaterfestival. De selectie is heel bijzonder en met de erkenning die de groep krijgt voor hun harde werk hoopt Patricia dat ze tot 2050 het stuk kunnen blijven spelen.

 Hanne De Nil

 

Wil je Forsiti’A aan het werk zien op 2 & 3 september om 20u in de Studio in Antwerpen? Reserveer dan je tickets hier!